Vegetar Burritos med guacamole - matogkunst365
16788
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16788,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

vegetar-burritos-guacamole

About This Project

Stek burritoene på et ovnsbrett eller i en stor ildfast form

 

Det er egentlig helt feil å lage vegetat burritos. For burrito betyr at det skal er kjøtt i tortillaene og helst biff. Men pytt, pytt, av og til helliger målet midlet. Og hvis målet er å spise mindre kjøtt, men likevel beholde den gode smaken så er det tilgitt håper jeg. Hvis du vil ha ekte mexicansk, kan du bake dine egne tortillas. Det tar litt tid, men de smaker bedre enn de i butikkhylla.  Men har du ikke tid og lyst, så får du kjøpt både fullkorn, glutenfrie og vanlige i de fleste butikker.

Har du tid og lyst til å bake, finner du oppskrift på hvetetortilla her.

 

 

Krydderet er viktig for å få den mexicanske smaken, et av de viktige er kummen. Et annet er selvfølgelig chili. Sopp er vegetarianernes kjøtt, så det skal du ha, og selvfølgelig bønner, det skal være bønner i burrito! De gir de nødvendige proteinene og er svært bærekraftig mat. Så dette er en skikkelig «miljø-rett». Denne oppskriften holder til 4-5 tortilla, og da til 2-3 personer. Får du til overs, er det god turmat.

Sånn gjør du;

Hakk løk grovt, del opp sopp i skiver, finhakk chili, jalapeno og hvitløk. Strimle paprikaen. Skyll laken av bønnene, ta halvparten og mos med en gaffel, resten beholder du hele. Hell laken av maiskornene. Ha 2 ss nøytral olje i en steikepanne og ha i løk og sopp, stek på middels varme til løken er blank og soppen slipper kraften. Så har du i kummen og steker den i ca 2 min for å få frem aromaen. Ha resten av grønnsakene og stek et par minutter. Så har du i hakkede tomater, hele og moste bønner, chili, jalapeno og hvitløk. Sett ned varmen og la alt koke i ca 10 minutter til det blir grøtaktig. Smak til med salt og pepper. Nå kan du sett på ovnen; 180C

 

 

 

Fordel fyllet på 4 eller 5 tortilla og ruller de sammen. Legg de tett inntil hverandre på en ovnsplate eller et ildfast fat med bakepapir.  Ha tacosaus på og strø over godt med revet ost. Bruk en blanding med cheddar i. Strø over en håndfull skivede sorte oliven.

 

 

Nå skal skal burritoene inn midt i ovnen og steke til osten er smeltet og gyllen, ca 15 minutter. Kantene på tortillaene skal bli sprø og lysebrune, men ikke svidde.

Guacamole finnes det mange oppskrifter på, min er uten tomat;

Del avokadoen og ta ut kjøttet med en skje. Ha det i en bolle og tilsett limesaft og finhakket hvitløk og løk. Mos med en gaffel. Hvis avokadoen din ikke er helt moden, kan du kjøre det sammen med en stavmikser. Smaken blir nesten den samme, men helt moden avokado smaker mer. Smak til med salt og pepper. Et tips; hvis den ikke skal på bordet med en gang, kan du legge avokado steinen oppi. Da holder den seg grønn.

 

Hvis du har litt koriander eller persille kan du strø litt på toppen

 

Nå kan du enten sette fatet med burrito på bordet eller legge en tortilla på hver tallerken. Server med guacamolen og en lett salat med for eksempel tomat og løk. Jeg bruker å ha litt rømme på også.

 

 

 

Vegetar burrito

 

Så er det bare å hive innpå, dette er både sunt og godt!

 

 

4-5 hvetetortilla, store

1 løk, grovhakket

1 ts kummen

100 gr sopp, sjampinjong eller aroma

1 liten rød paprika

1 boks/pakke sorte eller brune bønner

4 fedd hvitløk

1 rød chili

1 fersk jalapeno

1 boks/pakke hakkede tomater

1 ts oregano

salt og pepper

nøytral olje til steking

150 gr rivost

1 boks tacosaus, medium eller hot

1 håndfull sorte oliven

Guacamole til 2

1 stor avokado

2 fedd hvitløk, finhakket

2 fedd hvitløk

1 finhakket sjalottløk eller samme mengde vanlig løk

2 ss limesaft

salt og pepper

Category
Tex-mex