Reinsdyrboller med rognebærsirup, kantareller og fløte - matogkunst365
17432
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17432,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

reinsdyrboller-med-rognebaersirup-kantareller-og-flote

About This Project

 

 

Da er vel jakta i gang i de fleste av våre fylker. Hvis du er heldig kjenner du kanskje noen med løyve. Da kan du kjøpe eller til og med få litt viltkjøtt. Så heldig er nok ikke jeg, så jeg må i butikken og kjøpe 😉

I denne oppskriften kan du bruke både rein, hjort og elg og det er kjøttdeigen som er enklest å bruke. Siden jeg ikke fant viltdeig noe sted, den kommer vel snart, brukte jeg reinskav til disse bollene. Det er også greit, litt mer jobb bare. Fordelen er at du finner reinskav i de fleste butikker. Og du må ha ei matmølle, men det har du vel? Hvis ikke er det en super julegave.

Denne oppskriften holder til 4 personer og er absolutt selskapsmat.

Begynn med å tine reinskavet. Så tar du en loffskive, skjærer av harde skorper, og lar den trekke i fløten til den mykner.  Finhakk 1 liten løk og legg til side. Grovhakk sideflesket eller fet bacon og legg til side.

Ha det tinte reinskavet i matmølla og kvern det litt ned. Bland krydderne og ha i, ha i hakket løk, den oppbløtte loffen og det hakkede flesket. Kvern noen minutter til. Ha i 2 ts potetmel løst opp i litt vann. Kjør deigen til den fortsatt er litt grov. Den skal være ganske fast. Sett deigen i kjøleskapet  i minst 30 minutter, den skal binde seg før du begynner å steke.

 

 

 

Bollene steker du på middels varme  i to-tre omganger til alle bollene er fint brune.

I siste omgang har du i kantarellene og steker de med bollene.

 

 

 

Ha alt tilbake i stekepanna så det holder seg varmt mens du koker pastaen. Jeg har brukt tagliatelle, men du kan bruke den pastaen du foretrekker. Tørket pasta skal koke i ca 10-12 minutter, fersk i et par minutter. Husk at kokevannet skal fosskoke før du har i pastaen.

 

Så legger du opp pasta i tallerkenene og fordeler reinsdyrboller og kantareller i dem. Sett opp varmen og kok ut panna med fløte og  rognebærsirup. Fordel sausen over tallerkenene. Strø på litt persille og server!

 

 

Jeg kjøpte en bit vellagret gårdsost av Beito Ysteri da jeg var på Matstreif i Oslo. Den er fantastisk god til denne retten, ligner litt på parmesan, bare enda litt bedre. Sett den på bordet så alle kan forsyne seg selv.

Det finnes så utrolig mye god norsk ost nå, sørg for å få med deg litt neste gang du er på Bondens Marked. Og rognebærsirupen min er nydelig til alt av viltkjøtt 🙂

 

Kjøp en kraftig rødvin, for eksempel en Amarone, og kos dere vilt 😉

500 gr grovmalt viltkjøtt av rein, hjort eller elg

litt olje til steking

1 tykk loffskive

3-4 dl fløte, til loff og saus

1 liten gul løk, finhakket

ca 100 gr sideflesk eller fet bacon

2 ts potetmel løst opp i kaldt vann

ca 100 gr kantareller eller annen skogssopp

krydder

1/4 ts revet muskatt, 1/4 ts malt allehånde, 1/4 ts malt nellik, 1/4 ts sort pepper, 1 ts havsalt

1 ss rognebærsirup eller tyttebærsirup

pasta til 4 personer, se på pakken

1 god bit vellagret gårdsost eller parmesan

litt finhakket persille

Category
Norsk, Retter med bærsiruper