Pizza krans med tacokjøtt og chili - matogkunst365
16695
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16695,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

pizza-krans-tacokjott-chili

About This Project

Pizza på ny måte

 

 

Pizza er godt, må bare ha det av og til.!  Denne med tacofyll passer vel fint på en fredag? For å variere litt fra tacoskjell og tortilla.  Hvis du lager grov eller halvgrov bunn og bruker litt mindre ost, så blir den litt mer nyttig, ernæringsmessig sett…Og her i huset synes vi den blir like god og sprø, jeg lager nesten bare grov pizza nå.

 

Jeg så en av denne oppskriften, på facebook tror jeg, og fikk lyst til å prøve den; pizzakrans! Og den ble kjempegod! En overraskelse, det virket som mye mer mat enn vanlig pizza, så denne holder fint til 3 personer.  Jeg laget en enkel yougurt og koriander dipp til, det passer godt til det hotte fyllet. Du kan godt sette litt finstrimlet salat på bordet også.

Du lager pizzadeigen helt som vanlig, og kjevler den ut som vanlig. Hvis du ikke har en oppskrift på halvgrov bunn, så klikk her for oppskriften min. Eller bruk din egen favoritt oppskrift. Har du dårlig tid, er det ganske gode ferske bunner å få kjøpt. Men en ting er annerledes, du må steke tacokjøtt og løk før du har det på, ellers blir det kokt isteden for stekt. Det er ikke helt nødvendig å steke løken, men jeg synes det er enkelt på denne måten.

 

Hakk løk og hvitløk ganske fint. Ha litt olje i stekepanna og rørestek løk og hvitløk myk på middels varme i ca 3min. Ha i kjøttdeig eller karbonadedeig og stek videre til det blir grått. Ha i finhakket chili og tacokrydder og bland godt. Sett til side. Jeg bruker mitt eget hjemmelagde tacokrydder og det er sterkt!  Oppskrift på tacokrydderet ligger under tex-mex på nedtrekksmenyen, hvis du har lyst til å lage det selv. Det er MYE bedre og mye sterkere, så begynn med ca 1 ts til denne oppskriften. Hvis du bruker kjøpekrydder, følger du oppskriften på pakken. Det er nesten ikke salt i mitt tacokrydder, så jeg smaker til med litt salt nå.

Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut til passe størrelse. Så tar du et  pizzahjul eller en skarp kniv og skjærer den i stjerneformasjon fra midten og utover. Det skal være igjen 4-5 cm til å legge fyllet på.

 

Del pizzaen med et pizzahjul og legg fyllet langs ytterkanten

 

 

I dag har jeg ikke laget pizzasaus, men bare brukt litt tacosaus for det passer godt til fyllet.  Legg først på tacosausen, så tacokjøttet og fordel resten av fyllet jevnt rundt kanten. Avslutt med osten. Nå er det på tide å sette på ovnen, 230C skal den stå på.

 

 

Ha på osten til sist

 

 

Når alt fyllet er på plass, tar du et lett tak i spissene og brer de over fyllet. Det skal ikke være helt tett, men små glipper mellom snippene, som på bildet.  Strø litt oregano på toppen av pizzaen.

 

 

Nå skal kransen inn midt i ovnen og steke i ca 20 minutter. Den skal være gyllen og sprø. Du kan ta en gaffel og kakke lett på deigen for å kjenne om den er ferdig.

 

Nå kan du godt sette et glass med ramsløkpesto på bordet, det er kjempegodt til, eller så kan du lage denne enkle rømmedippen;

Rør sammen gresk eller tyrkisk yougurt med sitronsaft, 1 fedd finhakket hvitløk og 1-2 ss grovhakket koriander.

Sett dippen i midten, bær ut fatet og motta applausen. Det blir garantert ikke siste gang du lager pizza på denne måten!

 

Pizza på ny måte,  servert med en frisk yougurt dipp

 

 

150 gr kjøttdeig eller karbonadedeig

1 liten løk

3 fedd hvitløk

2 røde chili, finhakket

1 stor tomat i terninger

2-3 ss tacosaus

2 ts hjemmelaget tacokrydder, eller etter anvisning på pakke

1/2 boks maiskorn

8-10 sorte oliven

12-14 syltede jalapeno

100 gr rivost, gjerne en med cheddar i

1 ts tørket oregano

dipp

2,5 dl yougurt naturell, gresk, tyrkisk eller matyougurt

1 ts sitronsaft

1 fedd hvitløk, finhakket

1-2 ss grovhakket fersk koriader

Category
Norsk, Tex-mex
Tags
helgekos, ramsløkpesto, taco fredag, tacopizza