Pannestekt torsk med kaperssaus, tangsalt og tangpesto - matogkunst365
17464
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17464,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

pannestekt-torsk-med-kaperssaus-tangsalt-og-tangpesto

About This Project

 

Jeg liker fisk, men jeg elsker torsk!! Jeg er nok inhabil på alle måter, med en mor fra Lofoten og en far fra Sunnmøre. Da må du jo bli glad i fisk. Denne oppskriften fungerer omtrent like bra med steinbit, så det får mannen min, stakkaren som ikke liker torsk. Litt tangsalt på fisken og tangpesto i sausen sørger for masse umami og smak av hav.

Denne oppskriften er til to personer, bruk gjerne torsk 😉

Begynn med å gjøre klar det tilbehøret du vil ha. Jeg har valgt bakte rotgrønnsaker; og de trenger litt tid i ovnen. Hvis du trenger inspirasjon til dette, har jeg en oppskrift her.

Når grønnsakene har vært i ovnen ca 20 minutter, kan du begynne med fisken. Stø litt tangsalt på hver filet. Ha smør eller rapsolje i stekepanna og bruk middels varme. Stek fisken 2-3 minutter og snu den. Stek videre til den begynner å flake seg, ikke for lenge, da blir den tørr. Ta opp filetene og hold de varme mens du lager sausen.

 

 

Saus: jeg bruker ikke å vaske stekepanna, men bruker stekekraften fra fisken for å få ekstra smak. Hvis det trengs, tar jeg i litt mer smør eller olje.

Finhakk sjalottløk og ha i panna. Bruk middels varme. La løken bli myk og blank. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Ha i fløte og kok det litt inn. Sil sausen over i en ny gryte. Varm opp til kokepunktet og rør inn tangpesto og kapers. Smak til med salt og pepper.

Så er det bare å legge opp fisk og ovnsbakte grønnsaker og fordele kaperssausen over filetene.

 

Denne kaperssausen er også god til kalvefilet og kyllingbryst.

 

ca 180gr torskefilet pr person

litt pepper og tangsalt og olje til steking

kaperssaus

1 sjalottløk

1,5 dl hvitvin

1,5 dl kremfløte

1 ss kapers

1 ss tangpesto

Category
Tang i maten
Tags
fra sjø til bord, havets grønnsaker, kaperssaus med tang, tang i maten, tangpesto, tangsalt