Panna cotta med karamell og rognebærsirup - matogkunst365
17481
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17481,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

panna-cotta-med-karamell-og-rognebaersirup

About This Project

 

Hva er den ultimate panna cotta? Det er ikke godt å si, for det finnes drøssevis  av oppskrifter på denne populære italienske desserten. Og den har ikke gått av moten, det er sånn som med karamellpudding.  Noe er jo bare godt!   Med litt karamell og litt salt, søt og syrlig rognebærsirup er denne noe for seg selv, en liten smakseksplosjon.

Rognebærsirupen har en litt bitter bismak som gjør underverk med søte desserter, men den passer kjempegodt på ostebordetw eller til spekemat også.

 

 

Dette er også en dessert de fleste mannfolk setter pris på. Jeg serverte denne til dessert forrige helg og mannfolka var først til å rense tallerkenen, noen kunne sikkert tatt påfyll også 😉

En annen fordel, er at du kan lage den dagen før et selskap, så slipper du så mye stress. Ikke er den veldig komplisert heller. Det viktige er å løse gelatinen skikkelig opp før du blander den i.

Denne oppskriften holder til 6  porsjoner etter en middag med forrett og hovedrett.

Begynn med å ha fløte, melk og sukker i en tykkbunnet gryte. Hakk karamellene og ha de i. Jeg bruker de store, lyse karamellene du finner i smågodt disken. De smelter greit. Rør ut sukkeret og karamell mens du visper. Ikke bruk for høy varme. Ha i bitte litt grann havsalt, Cognac og espresso.

La blandingen koke opp og ta gryten av varmen. Legg gelatinplatene i kald vann i c 5-6 minutter, de skal bli helt myke.  Klem vannet ut av dem og tilsett en etter en i den varme fløteblandingen. Rør godt til alt er oppløst. Hell panna cottaen i 6 glass eller skåler og sett til kjøl. Minimum 5 timer eller over natta.

 

Lag pana cottaen kvelden før og sett i kjøleskapet

 

Ta de friske eller tinte bjørnebærene og hell av saft som har smeltet. Ha over rognebærsirupen. La de ligge i noen timer og marinere seg. Hvis du vil lage din egen bærsirup, er det en oppskrift her. Eller du kan kjøpe en flaske av meg i nettbutikken 😉 De fleste bærsiruper passer kjempegodt til pannacotta.

 

Du kan enten servere panna cottaen i formene, eller hvelve de over på tallerkener, slik jeg har gjort. For å enkelt få de ut av formene, sett dem på et fat med varmt vann i et par minutter. Da løsner de lett. Fordel de marinerte bærene på panna cottaene og hell resten av sirupen over. Her er det helt supert med god, sterk kaffe til,  kanskje en espresso? Og kanskje en liten cognac……

 

 

Syndig god!

 

 

 

 

 

 

 

4 dl fløte

1 dl melk

2 ss sukker

3 store, myke karameller

2 ss cognac eller brandy

1 ss espresso

1/4 ts havsalt

4 plater gelatin

ca 3 dl bjørnebær

4 ss rognebærsirup

Category
Retter med bærsiruper
Tags
dessert, eplesirup, fest dessert, karamell panna cotta, rognebærsirup, tyttebærsirup