Ovnsstekt laks med tangpesto og ost - matogkunst365
17472
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17472,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

ovnsstekt-laks-med-tangpesto-og-ost

About This Project

 

 

Jeg prøver fortsatt å få til minst 2 fiskemiddager i uka, helst 3. Ofte blir det laks eller ørret, for nesten alle liker det og det er lett å få tak i. Forrige helg hadde jeg besøk av en venninne fra fortiden, fra 50 år siden for å være nøyaktig 😉 Denne retten hadde jeg planlagt for første kvelden. Men vi ble sittende og drikke vin og prate og spise ost og kjeks. Av og til er ikke maten så viktig.

Oppskriften her er til ca 4 personer, men kan greit lages til 2, du bare beregner ca 180-200 gr til hver. Tangpestoen min inneholder både sitron, ruccola, hvitløk og mandler og løfter smaken på alt av fisk og skalldyr. I tillegg bruker jeg tangsalt, så her blir det masse umami og smak av hav.Umami er den 5. smaken og forsterker smaken av alt den brukes på. Har du nettopp begynt å bruke tang og er nysgjerrig på «havets grønnsaker» kan du lese mer her.

Enkelt er det også; legg laksefileten med skinnsiden ned på et dobbelt ark med alufolie. Ikke smør folien for nå blir skinnet sittende fast i det når fisken steker og du kan løfte fiske ut av skinnet når den er ferdig.  Smør  ca 2-3 ts tangpesto godt utover fileten.

 

 

På toppen fordeler du den revne osten. Det røde du ser på toppen, er finhakket chili, for vi liker det litt hot her i huset. Men det velger du selv.

 

 

Nå skal fisken inn i ovnen på 180C og steke ca 20-25 minutter. Tiden kommer an på ovnen din og tykkelsen på fileten. Du kan sjekke ved å trykke på fisken og se om den begynner å flake seg. Eller du kan skjære et lite snitt tilsvarende en porsjon og kikke. Den kan godt ha en svakt rosa kjerne, da vet du at den ikke er tørrstekt.

Som tilbehør har jeg valgt ovnsbakte grønnsaker for det er så mye godt i butikkene nå. Det er ofte en god ide å holde seg til sesong grønnsaker, da vet du de er friske og nye og fulle av smak. I dag har jeg brukt mandelpotet, gulrot, søtpotet, og rød løk. Og masse hvitløk! Fremgangsmåte får du ved å klikke her 

Det er litt andre grønnsaker som er brukt, men fremgangsmetoden er den samme.

 

 

I steden for varm saus, har jeg laget en kald ramsløk og yoghurt saus. Bruk gresk eller tyrkisk yoghurt for den er tykk og bra til dette. Sausen ligner litt på tzatsiki minus agurk, og smaker kjempegodt til både fisk og grønnsaker. Og det er så enkelt! Det er bare å blande yoghurt og ramsløkpesto eller ramsløkpure´og smake til med litt lime, salt og pepper. Finstrimle litt purre eller hakk urter og strø på toppen,  og ferdig!

 

 

 

Sett hele fileten på bordet og la alle forsyne seg. Dette er bare godt!

700-800 gr filet av laks eller ørret, med skinn

1 ts tangsalt

3 ts tangpesto

150 gr revet ost, cheddar eller vellagret gouda

1/2 rød chili, finhakket

Yoghurt-Ramsløk saus

2,5 dl gresk eller tyrkisk yoghurt

1 ss ramsløkpesto eller pure´

noen dråper lime, litt salt og pepper

litt finstrimlet purre eller urter

Category
Ramsløk til kjøtt, fisk, grønnsaker,, Tang i maten
Tags
fisk og tang, fra sjø til bord, havets grønnsaker, havsalat, tang i maten, tang og tare, tang oppskrifter, tangpesto