Mexicanske kyllingfløyter, flautas de pollo - matogkunst365
16131
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16131,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

mexicanske-kyllingfloyter-flautas-de-pollo

About This Project

Flautaene skal være sprø og gyllne

 

Det har vært mye fisk og supper i det siste og det har tydeligvis falt i smak. Men nå må vi ha noe annet, det er snart fredag tross alt. Og kanskje DU har lyst til å oppgradere fredagstacoen?

Jeg drev en Mexicansk restaurant i 10 år, da kan det ikke bli bare norskt og tradisjon, det sier seg selv. Dessuten synes jeg det er deilig med noe skikkelig sterkt innimellom, det renser liksom opp i de indre organer. Tror jeg… Chili og hvitløk er i hvert fall veldig sunt, så det kan vel passe til den nye 2019 profilen. Slank og spenstig, he he  😉

 

«Kylling fløyter», Mexicansk fingermat på sitt beste! Smakfullt, sprøtt og litt hot. Hvor hot er helt opp til DEG.  Du kan ha i mindre chili, du kan fjerne frøene, eller du kan ha i alt og få det sterkt!  Dette er en ypperlig rett å servere en tacokveld, gjerne med både avokadokrem og en chunky tomatsalsa.  Oppskriften holder til 2 personer, men hvis den skal være en rett av flere, er det nok til 4.  En viktig ting; du må bruke tortillas av MAIS, ikke hvete, til denne retten. Det står corn på pakken. Jeg vet at Old El Paso har små maistortilla, de selges i ganske mange butikker

Oppskriften på avokadokremen får du ved å klikke her. Og hvis du vil lage din egen salsa, klikker du på bildet under.

 

Avokadokremdscn2347

 

Bruk gjerne kyllingrester eller salatkylling, kyllingen skal være stekt, helst avkjølt og lett å dele opp fint. Hvis du skal bruke kyllingfilet,  bør den stekes først og avkjøles.

Del kyllingen i strimler, finhakk løk, hvitløk og chilli. Hvis du eller noen andre i selskapet ikke tåler hvitløk ( ja det er mulig) så kan du bruke ramsløkpure isteden.

Ha olje i en stekepanne og stek løk og hvitløk myk på middels varme. Ha i kyllingstrimlene og chilien. Så tilsetter du krydderet.  Rørestek på middels varme i ca 3 minutter. Ha i 1 dl revet ost, gjerne en blanding med cheddar i. Bland godt og ta av varmen.

 

 

 

Fordel  1 god ss av fyllet på hver tortilla. Rull fast sammen og fest med en tannpirker. De skal ikke være for tykke.

 

 

Rull så stramt du kan og fest med en tannpirker

 

 

Ha olje i en støpejernsgryte eller en dyp stekepanne. Varm oljen. For å finne ut når den er varm nok, stikk en trepinne ned i oljen. Når det bruser/bobler rundt den, er oljen klar. Husk at du alltid skal ha et lokk som passer til panna rett ved siden av. I tilfelle det skulle begynne å brenne. Da er det bare å legge på lokket.  Du må også lære å justere varmen underveis. Hvis rullene blir for brune eller det ryker mye, må du ta panna av varmen og skru ned litt før du fortsetter.

 

Stek 4-5 flautas om gangen. Bruk to gafler eller en stekespade og gaffel til å snu dem. Du må snu flere ganger underveis så de blir jevnt fritert. De skal være fint gylne og sprø. Det tar ca 4-5 minutter.  Legg de ferdigstekte flautaene opp på tørkepapir etterhvert.

 

 

Dette trenger ikke å være et helt måltid, men heller en del av et taco-bord. Du kan ha for eksempel ha gratinerte nachos, vanlig taco eller kanskje enchiladas i tillegg. Da blir det et lite festbord. Og du MÅ ha et par sauser ved siden av, det er obligatorisk.  Flautas smaker nydelig med guaccamole eller min avokadokrem.

 

Voila! Et nytt tilskudd i tex-mex familien. God helg!

 

 

 

ca 300 gr rent kyllingkjøtt, ferdig stekt

2 røde chili

12 maistortilla

1 liten løk

2 fedd hvitløk

1 ts kummen

1 ts chiliflakes

1 ts salt

2 ss olje, raps eller nøytral olivenolje

1 dl revet ost, gauda, cheddar, jarlsberg el. lignende

6-7 dl olje til fritering, raps, mais eller soya. Ikke olivenolje.

litt parmesan til å rive over, ca 20-30 gr

2 ss hakket koriander eller flatbladet persille

2-3 ss rømme,

Category
Tex-mex
Tags
avokadokrem, flautas de pollo, frdagstaco, kyllingfløyter, mat med chili, mexicansk mat, taco, tex-mex