Mexicansk sjokoladekake med chili og nøtter - matogkunst365
16199
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16199,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

mexicansk-sjokoladekake-chili-notter

About This Project

dscn2434

 

 

Det er ikke ofte vi spiser kake her i huset, våre laster ligger hovedsakelig på det salte 😉 Og ikke er jeg veldig bra på kaker, men noen har jeg klart å perfeksjonere, og det er stort sett kaloribomber.  Og hvis jeg først skal kaste i meg så mange kalorier, skal de være søte og saftige, helst med masse mørk sjokolade! Jeg er ikke spesielt glad i tørre småkaker. Kanskje til jul, men ikke ellers.

Dette er en ganske stor kake, og alt for mye for oss egentlig. Derfor har jeg fryst ned halvparten hver gang, og det går helt fint. Men ikke ta nøtter på den som skal fryses, de kan bli litt slappe. Jeg bruker ikke lite bakepulver, for jeg vil at den skal bli tung og saftig med litt rårand  i bunnen.

 

Finn frem en rund kakeform på ca 27 cm og smør den godt. Sett ovnen på 180C.

Smelt smøret og hakket sjokolade. Ha det i en bakebolle, sikt i sukkeret iblandet kakaopulver og kanel. Visp inn eggene. Ha i espresso eller sterk kaffe. Bland bakepulver og vaniljesukker i melet, og rør det gradvis i.  Røra skal ikke være for tykk. Helle røra i formen og sett den midt i ovnen. Så skal den steke i ca 40 min. Stikk en bakepinne eller strikkepinne i kaka for å se når den er ferdig. Det skal ikke være deig på den, da må den steke litt lengre.

Glasuren kan du lage mens kaka står og avkjøler seg, den skal ikke på før kaka er helt avkjølt.

Smelt smør og brekk i sjokoladebitene i og ha i, så de også smelter. Bruk ganske lav varme og rør.  Ha i melis, finhakket rød chili og espresso. Ha du ikke har espresso, lager du bare litt ekstra sterk kaffe. Bland godt sammen til glasuren er blank og tykk. Hell den over kakebunnen og bruk en slikkepott til å fordele glasuren jevnt utover og på sidene. Grovhakk mandlene/nøttene og rist dem noen minutter i en tørr, varm panne. Strø de over glasuren. Dryss grovt havsalt på toppen.

 

dscn2439

 

Denne er syndig god, og det holder som regel med et stykke for meg. Den er utrolig mektig! Men så er den jo der neste dag også 🙂

 

kakebunn

4,5 dl sukker

3 egg

ca 3,5 dl hvetemel

1/2 dl kakao

1/2 ts bakepulver

1 strøken ts kanel

20 gr mørk sjokolade

250 gr smør

2 ss espresso eller sterk kaffe

Glasur og pynt

200 gr melis

120 gr smør

80 gr mørk sjokolade

1 rød chili uten frø, finhakket

2 ss espresso/sterk kaffe

ca 1 dl nøtter, jeg har brukt mandler og hasselnøtter

ca 1 ts havsalt

Category
Tex-mex