Mexicansk Chilisuppe med kjøttboller - matogkunst365
16053
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16053,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

mexicansk-chilisuppe-kjottboller

About This Project

Chillisuppe med mexicanske kjøttboller

 

 

Hei DU! Plutselig er det fredag og tacokveld. Hvis du får besøk, eller skal lage noe godt til mange, kan du jo lage en mexicansk chilisuppe. Hvis du serverer ostegratinerte nachips ved siden av, er det en hit, det lover jeg.

 

Dette er enkel mat å lage til mange, det eneste som tar litt tid, er kjøttbollene. Så da kan du jo begynne med dem.  Du kan bruke enten kjøttdeig eller karbonade. Jeg synes boller av kjøttdeig blir litt saftigere, mens karbonaden er litt magrere og sunnere. Dette er en ganske stor oppskrift, men da har du til flere ganger. De kan fryses, og tas opp ved behov. Og er like gode på pizza og til pasta.

Ha kjøttdeigen i en bolle, visp sammen eggene og ha de i. Rør ut 1 ss potetmel eller maizena og bland i . Så har du i alt det tørre krydderet. Finhakk hvitløk og chili og bland i. Nå blander du alt godt sammen. Hvis du bruker karbonade, så kan du ha i 1 ss olivenolje i tillegg. Lag små boller av deigen og stek noen av gangen på middels til høy varme. Du kan bruke en nøytral olivenolje eller rapsolje til stekingen. Avkjøl og frys ned de du ikke skal bruke nå.

 

Så over til chilisuppa, denne oppskriften er til 4 personer, men kan dobles og triples;

Ha oljen i en passe stor gryte, gjerne en du kan sette på bordet. Finhakk løk og hvitløk og stek mykt i 3-4 minutter på middels varme. Ha i tomatpureen og kummin og rørestek et par minutter for å få frem sødme og aroma. Ha i rødvin og bland. Så tar du i hakkede tomater fra boks. Tilsett  finhakket chili og jalapeno, gjerne chipotle hvis du har, og resten av krydderet. Sukkeret bruker du for å gi tomatene sødme, det er noe du alltid bør gjøre med tomatbaserte sauser og gryter. Ha i buljongen løst opp i varmt vann

La det koke på lav til middels varme i 15-20 minutter. Når det gjenstår ca 5 minutter, har du i de avrente bønnene og kjøttbollene, samt halvparten av den hakkede korianderen. Resten strør du på toppen ved servering.  Du kan godt ha en bit parmesan og et rivjern på bordet, det smaker godt til denne suppa. Server gjerne varme nachips eller enda bedre; ostegratinerte nachips ved siden av på små tallerkener.

Hvis du vil imponere litt, friterer du nachipsen selv, de blir såå gode! Klikk her for å se hvordan.

 

 

dscn2358

 

Da er det bare å sette gryta på bordet og ha noe godt i glassene.

God taco fredag!

mexicanske kjøttboller

1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig

1 ss potetmel/maizena blandet i litt kald vann

2 egg

2 ss hakket koriander

1 ts tørket oregano

2 ts paprikapulver

3 ts salt

1 ts malt kummin

1 ts svart pepper

4 fedd hvitløk, finhakket

1 rød og 1 grønn chili, finhakket

Chili suppe

1 stor løk

3 fedd hvitløk

1/2 dl oliven eller rapsolje

2 ss tomatpure

2 ts malt kummin

1 ts oregano

1 ts sukker

2 bokser hakkede tomater

2 bokser bønner, brune, sorte eller kidney

1/2 buljongterning oppløst i 5 dl vann

2 dl rødvin

1 rød chili og 1 jalapeno eller chipotle

salt og pepper

Category
Tex-mex