Mexicansk bønnepure- Refried beans - matogkunst365
16091
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16091,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

mexicansk-bonnepure-refried-beans

About This Project

img_20161007_163735

 

Her kommer en liten inspirasjon til fredags tacoen.

Da jeg drev min mexicanske restaurant i Svolvær, kjøpte vi refried beans i 5 kg bokser. Det var praktisk, for vi brukte mye av den, til nachos, burritos og vegetar enchiladas.  Men jeg må innrømme at dette smaker bedre. Det er noe med det som blir lagd fra bunnen av. Og nå har jeg tid til det 🙂

 

Kanskje synes du ikke bønnepure høres veldig spennende ut, men vent til du har smakt det! Perfekt til nachos med entrecote, taco kjøttdeig eller langstekt svineribbe.

 

 

img_20161012_202252

 

For å få den gode smaken, er det en fordel å bruke to typer bønner, for eksempel sorte bønner og røde eller chilibønner. Dette er enkelt å lage og kan godt fryses, så lag gjerne en stor porsjon, del opp og frys, så har du når du har dårlig tid og det plutselig er fredag.

 

Hell bønnene i et dørslag, skyll av laken og la de renne godt av. Finhakk en løk og 4 fedd hvitløk. Ha litt olje i en gryte og stek løk og hvitløk myk og blank på middels varme. Det tar max 3-4 minutter. Ha i kummin og tomatpure og stek et par minutter til under omrøring. Så har du i bønner og finhakket chili og jalapeno. La det småkoke i ca 5 minutter på lav varme. Så tar du stavmixeren og kjører det til en halvgrov pure, det skal være litt tekstur. Smak til med salt og pepper.  Hvis den har blitt litt for tykk, kan du justere med litt vann eller rødvin, bare 1-2 ss.

 

 

Og det var det, klar til bruk. Du kan enten smøre den på nachos og legge på fyll selv, eller sette den på bordet så alle kan forsyne seg selv.

 

dscn2444

 

God taco kveld!

2 bokser bønner, sorte og røde/brune

4 fedd hvitløk

1 løk

1 ts kummin

1 fersk jalapeno

1 rød chili, gjerne med frø

1 ss tomatpure

2 ss olje, oliven eller raps

salt og pepper

Category
Tex-mex