Krydderstekte plommer med Moscatel - matogkunst365
17409
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17409,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

krydderstekte-plommer-med-moscatel

About This Project

 

 

 

Nå går det mot slutten av plommesesongen. De henger tungt på greinene, jeg ser det når jeg er ute og går tur i nabolaget. Kom igjen folkens, bruk plommene!  Denne oppskriften er forbausende enkel, litt mer jobb hvis du lager vaniljekremen selv. Det bør du kanskje ta deg tid til hvis det er til selskap.

 

Del plommene i to og fjern steinen.  Smeltet smør i en stekepanne og ha i plommene, tilsett litt søt dessert vin. Jeg brukte en Moscatel.

 

 

Ha i en splittet vaniljestang, 1 stjerneanis anis, 1 liten kanelstang og litt kardemommefrø.
La alt surre i pannen noen minutter til plommene begynner å mykne. De skal ikke surres i stykker. Trekk pannen til side og avkjøl. La det stå med krydder og trekke.
Kryddersmaken fordeler seg i plommene.

Server gjerne desserten i noen lekre glass.

Fjern krydderne og fordel plommene i glassene og legg et lokk med vaniljekrem på toppen. Hvis du har tid og lyst, kan du lage den selv. Konditor Lars Lian har en god oppskrift her: https://www.godt.no/oppskrift/6244/vaniljekrem

 

 

Hvis du ikke har tid, er den du får kjøpt helt grei. Jeg hakket litt hasselnøtter og strødde over, for litt krunsj. Bare sjekk at alle tåler det. Biter av mørk, litt bitter sjokolade funker også bra.

Så er det bare å nyte høsten, søtt, syrlig og friskt.

beregn 4-5 plommer pr person etter hvor store de er.

2 ss smør

1 vaniljestang, splittet

1 liten kanelstang

1 stjerneanis

4-5 kardemommefrø

ca 2 ss Moscatel eller annen søt dessertvin

litt hakkede nøtter/ mørk sjokolade

vaniljekrem

Category
Norsk