Gresskarsuppe med ramsløkpesto - matogkunst365
17415
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17415,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

gresskarsuppe-med-ramslokpesto

About This Project

 

 

Det vanligste å bruke gresskar til, bortsett fra sylting, er suppe. Det betyr ikke at det er kjedelig, det er veldig godt! Og kan varieres i det uendelige, utfra hva du har sammen med gresskaret i gryta. Jeg er ikke superglad i ingefær, så jeg bruker ganske lite av det her. Hvis du derimot elsker ingefær, så slå deg løs 😉

Hokkaido, Butternut, og  Celebration er alle ypperlige å koke suppe på. Jeg har brukt Hokkaido i denne for skallet gir så flott farge.

Hokkaido er det oransje, mens det gule med knallgrønn stilk heter Celebration.  De små, mørk grønne, nesten svarte, er squash. Alle kommer fra Nordre Bergan Gård. De har flere typer enn noen i Norge tror jeg og nå er det masse der!

 

Begynn med å hakke løk og hvitløk ganske grovt. Ha litt olje i en gryte og stek løk og hvitløk i noen minutter på middels varme. Det skal ikke bli brunt, bare mykt.

 

 

Del Hokkaidoen i to, vær forsiktig, skallet er hardt og glatt. Bruk en spiss kniv og skjær ut frøkjernen. Det du ikke får med, skraper du ut med en skje. Skjær av de harde endene, men behold skallet, det blir mykt under koking. Skrell gulrot og rens paprikaen. Del gresskar, gulrot og paprika i biter og legg det i en bolle. Riv litt ingefær og finhakk chilien, ha det i bollen.

 

 

 

Nå skal du ha kummin, røkt paprika og tomatpure oppi til løken. La det surre i 1 minutt for at smaken skal komme frem. Så har du i buljongen løst opp i varmt vann. Så skal alle ingrediensene i bollen i.  La det koke på middels varme i 30-40 minutter, alt etter hvor store biter du har brukt. Kjenn med en skarp kniv når gresskar og gulrot er mørt.

Så er det frem med stavmikseren og kjøre alt til en pure. Jeg liker at denne suppa er ganske tykk, men hvis du synes den er for tykk, tilsetter du mer vann og koker opp. Nå kan du smake om du trenger mer salt eller pepper. Fordel suppa i skåler og ha 1 ts ramsløkpesto eller pure i hver. Dra forsiktig ut med en skje eller gaffel.

 

Dette er en skikkelig kosesuppe for kjølige høstkvelder!

3/4 Hokkaido eller butternut, i biter

2-3 ss nøytral olje, som raps

1 stor løk, gul eller rød

2 fedd hvitløk

1 rød chili, med eller uten frø

1 ts kummin

1 ss tomatpure´

1 stor rød paprika

1 stor gulrot

1-2 ts revet fersk ingefær

1 ts røkt paprika

1,2 liter buljong

ca 4 ts ramsløkpesto eller pure

Category
Gresskar oppskrifter,, Norsk