Gresskar lasagne - matogkunst365
17421
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17421,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

gresskar-lasagne

About This Project

 

Hvis du liker lasagne, men prøver å kutte ned på pasta, er gresskar et godt alternativ til pastaplatene. Særlig Hokkaido, for det er såpass fast at skivene gir et god legg mellom lagene av kjøttsaus og bechamel.  Så denne retten er egentlig en mellomting mellom moussaka og lasagne. Denne oppskriften holder til 4 personer hvis du serverer salat ved siden av.

Begynn med å lage kjøttsausen. Du kan velge mellom kjøttdeig av storfe, svin eller kylling. Alle tre smaker godt i denne oppskriften.

 

 

Hakk løk og hvitløk ganske fint og surr det mykt i oljen. Hvis magen din ikke liker hvitløk, kan du prøve med ramsløk, den er mye mer magevennlig. Da har du i ramsløkpure´ eller pesto helt på slutten av koketida. Ha i revet gulrot og surr et par minutter til. Så har du i tomatpure og surrer den i ca 1 minutt. Hell i tomatene, skyll boksen med litt vann og ha det også i. Bland godt sammen.

Kryddere med masse urter, som oregano, persille, timian, basilikum. Ta det du har. Bruker du tørkede urter, skal de i nå. Hvis du bruker friske, skal de i mot slutten av koketida. Litt salt og pepper skal også i, smak til. Hvis du synes det blir tamt, kan du ha i en finhakket rød eller grønn chili.

Nå skal dette putre på ganske lav varme i 20-30 minutter, så lenge som mulig egentlig. Jo lengre det står, jo bedre smak. Det vil tykne godt underveis, da sper du med litt vann eller rødvin.

 

 

Lag bechamelsaus ( hvit saus) , du kan bruke denne oppskriften hvis du ikke har en egen favoritt.http://oppskrift.klikk.no/bechamelsaus-%28hvit-saus%29/4754/

Begynn å skjære ganske tynne skiver av hokkaidoen. De skal helst ikke være mer enn ca 1/2 cm. Skjær fra enden så du får hele skiver uten frø. Du kan skjære fra begge sider til du har så mye du trenger. Resten av gresskaret pakker du i litt papir og sparer til suppe eller noe annet.

 

 

 

Nå kan du sette på ovnen på 200C. Finn frem en ildfast form i rett størrelse og smør litt rapsolje i bunnen. Legg først et lag med gresskarskiver, så et lag med kjøttsaus, topp med  bechamelsaus. Gjør dette 2 ganger og avslutt med bechamel.

 

 

 

Strø litt ost på toppen, ca 50 gr. Forma skal steke i ca 40-45 minutter til gresskarskivene er møre. Hvis du synes det tar lang tid, kan du koke gresskarskivene i noen minutter først, da vil de trenge mindre tid i ovnen. Du finner ut når de er passe møre ved å stikke en gaffel ned i forma.

 

 

Server rett fra forma, gjerne med en god grønn salat ved siden av.

1 middels stort Hokkaido, i tynne skiver

300 gr kjøttdeig av storfe, svin eller kylling

1 stor løk, rød eller gul

4 fedd hvitløk eller ramsløkpure´se oppskriften

1 gulrot, revet

1 ss tomatpure´

1 boks skinnfri tomater

godt med urter, tørkede eller friske

ca 50 gr revet ost

bechamelsaus, se oppskrift

Category
Gresskar oppskrifter,, Norsk