Fløtebakt gresskar med jarlsberg - matogkunst365
17405
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17405,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

flotebakt-gresskar-med-jarlsberg

About This Project

Det var først i fjor jeg virkelig begynte å bruke gresskar i maten, og nå er det full rulle. Det er godt, næringsrikt og billig og kommer i mange varianter. Der kan stekes, grilles, kokes, bakes og kan erstatte både poteter og pasta.

Her har jeg erstattet potetene og brukt Hokkaido isteden. I helga hadde jeg barn og barnebarn på besøk og lagde flere retter av gresskar. Disse fløtegratinerte serverte jeg ved siden av andebryst og alt forsvant. Det er jo helt greit at det er enkelt også.

Ta et middels stort Hokkaido, vask av det og tørk. Så deler du det på midten og fjerner frø og kjerne med en spiss kniv. Skrap ut restene med en skje. Jeg brukte 3/4 av gresskaret til 4 personer. Hokkaidoen trenger du ikke å skrelle, skallet er godt og gir en flott farge. Men kutt av de harde endene. Del opp i biter eller skiver på ca 1,5-2 cm. Ha litt rapsolje i bunnen av en ildfast form og legg i gresskarbitene. Ha i hvitløken delt i to. Strø over litt havsalt og grovmalt pepper. Så heller du over 2,5 dl fløte. Det kan være vanlig fløte, risfløte eller soyafløte. Så skal forma inn i ovnen på 200C varmluft. Etter va 35-40 minutter er gresskaret mørt. Når det er ca 10-15 minutter igjen, strør du over den revne osten. Både Jarlsberg og cheddar passer godt.

 

Denne forma kan du servere til både kjøtt og fisk. Hvis du vil ha en enkel hverdagsmiddag, kan du ha litt bacon på toppen og ikke noe annet.

Kos deg med gresskar i høst!

1 Hokkaido

2,5 dl fløte

litt rapsolje

4 fedd hvitløk

1 håndfull revet ost, gjerne Jarlsberg eller cheddar

litt salt og pepper

Category
Gresskar oppskrifter,, Norsk
Tags
fløtebakt gresskar, gresskar, hokkaido