Epler og rødløk med Eplekjekk - matogkunst365
17508
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17508,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

epler-og-rodlok-med-eplekjekk

About This Project

 

Hei DU, nytt år, nye muligheter, nye vaner? Mange har i hvert fall et ønske om å bli sunnere, spise litt lettere, trene mer….. Mye å tenke på men det trenger ikke å bli så kjedelig. I helgene kan du jo gå for viltkjøtt, and, gås og selvfølgelig en biff i ny og ne.

Tilbehør er en viktig del av maten og denne varianten av stekt rødløk og epler er både kjempegod og enkel. Og den passer veldig godt til både vilt og alle typer fugl. Jeg kan tenke meg at den er kjempegod til svinefilet også. Jeg har brukt sirupen min, Eplekjekk, som består av epler og honning for å få ekstra god smak. Hvis du ikke har den, kan du koke inn litt god eplemost med honning og bruke det.

 

 

 

Denne oppskriften holder til 2 personer og er enkel å gange opp.

Begynn med å dele rødløken i båter. Fjern kjernehuset på eplet men behold skallet. Del det også i båter, ikke for tykke.

 

 

 

Ha smør i stekepanna og stek rødløken på middels varme i ca 5 minutter. Den skal falle sammen og bli myk, ikke stekt.

 

 

Så tilsetter du eplebåtene og eplekjekk og lar det surre i ca 4 minutter til. Rør lett underveis. Ikke bruk for sterk varme, da kan sirupen svi seg. Ha gjerne i litt frisk timian på slutten. Dermed er tilbehøret ferdig, det tok jo ikke lang tid?

 

 

 

 

Jeg serverte det til mørbrad av rein, sammen med gratinerte parmesanpoteter og et par asparges. Det var bare SÅ godt!

 

1 stor rødløk, delt i båter

1 stort rødt/rosa eple

1 ss smør

2 ss Eplekjekk

litt hakket timian

Category
Norsk, Retter med bærsiruper
Tags
eple og rødløk til vilt, kortreist mat, lokalmat, tilbehør til and og gås, tilbehør til hjort, tilbehør til rein, tilbehør til vilt, tilbehør til viltkjøtt