Endelig sommer! Og du MÅ ikke reise til syden - matogkunst365
17023
post-template-default,single,single-post,postid-17023,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

endelig-sommer-ma-reise-syden

Endelig sommer! Og du MÅ ikke reise til syden

 

 

Hytter for leie i alle prisklasser, det er Telemark!

 

Endelig er sommeren her, etter en lang og ganske så sur vår. Det er lenge siden jeg måtte vente til slutten av juni på at klematisen skal blomstre. Og tomatene er fortsatt små grønne kart.

Men alt er tilgitt når sola stråler fra en blå himmel og det blåser en mild bris over landet. Jeg elsker å sitte i en god stol under et tre og se sola sildre ned gjennom bladverket og høre fugler som kvitrer og synger. Dessuten er vi så heldige at vårt nærmeste ferieland er akkurat HER!  Sommer Norge er utrolig vakkert, enten du velger å reise til Vestlandet, Ville NordNorge, eller idyliske Sørlandet. Til og med Skien er vakkert om sommeren 😉 Med kanalen med alle svanene og Bakkestranda. Jeg bodde der et par år og sommeren var bra der også. Vinteren skal jeg ikke nevne med ett ord 😉

 

 

Jeg har bodd i Lofoten i over 10 år og hele morssiden min kommer fra Svolvær. Det er, etter min mening et av de flotteste, mest naturskjønne områdene i Norge. Men jeg har også lagt min elsk på Telemark. Å reise gjennom de frodige landskapene i Vrådal, Kvitseid og Fyresdal er som meditasjon. Veikanter fulle av sommerblomster i masse farger, små og store vann som blinker som juveler i sola. Kyr og sauer på beite. Det er såååå vakkert!

 

 

 

 

Og hvis du ikke har veldig god råd, kan du reise likevel. Her kan du leie hytte for 340,- pr døgn. De er ikke veldig lukseriøse, men så skal du vel ikke sitte inne på hytta heller. Og hvis du har en god rygg, kan du jo bare ta med telt og soveposer.

 

 

 

 

 

 

Her er masse flotte turer du kan gå og hvis du liker å fiske, er du kommet til rette sted. Ørretvann i fokk og kav! Og da trenger du bare et grillsted, noen nypoteter og litt rømme og du har verdens flotteste uteservering. Vinen velger du selv, på polet før du drar. Så dette kan du gjøre uten å få masse igjen på skatten, og det er noe av det mest eksklusive som finnes. Turister fra hele verden punger ut tusenvis av kroner for å oppleve landet vårt!

 

Selvfisket ørret på grillen, legg den rett på, eller pakk den inn i folie. Da blir den skikkelig saftig!

 

 

Noe av det beste, det føles trygt og godt her. De skumleste som skjer, er stort sett bobiler midt i veien, pekende og stirrende på fjell og elver. Men det er bare å ta det rolig rundt svingene så går det bra, du skal vel ikke forte deg hjem uansett. Og plutselig er det mange gårdsutsalg hvor du kan stikke innom og kjøpe ferske egg, grønnsaker rett fra jordet og andre godsaker. Og ta med på hytte og kose deg!

 

Detter er bare bra, sommerlivet er godt. Husk å skynd dere sakte, legg beina på bordet og lytt til sommeren.

Den varer lengre da!

No Comments

Post A Comment