2016 Himmel og helvete! - matogkunst365
16441
post-template-default,single,single-post,postid-16441,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1200,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

2016-himmel-helvete

2016 Himmel og helvete!

På tur i Bøkeskogen i Larvik, den eldste i Norge.

 

 

Et merkelig år har det vært, 2016.  Innholdsrikt så det holder, på både godt og vondt, store oppturer og nedturer. For meg personlig og ikke minst for verdenssamfunnet.

Da jeg våknet dagen etter det amerikanske valget, kunne jeg fortsatt ikke tro det. Trump president i USA!!!!! Den værste rasisten, mannsjåvinisten, hatfremmeren de har klart å fremskaffe over der. Jeg vet fortsatt ikke om jeg helt tror på det. Og ingen liker han, ikke de intellektuelle, artistene, innvandrere og homofile. Kvinner i alle aldere grøsser unisont. En mann som har kost seg på TV med å kaste ut folk og degradere de offentlig.  Så…hvordan kunne han bli valgt? Kanskje det er et stunt, et «face-off», at det ikke er han bak den skremmende masken…. Vel, vi får håpe han får et par gode rådgivere, men det ser dårlig ut. Han liker best de som er enige….

For min egen del begynte året fantastisk, jeg hadde endelig kommet tilbake til det jeg elsker å jobbe med, mat! I hele april og halve mai bodde jeg ute i skogen og plukket ramsløk. Hele 80 kg ble det til slutt, som havnet i glass, flasket og bokser. Som siden ble levert til både gårdsbutikker og delikatesseforretninger. Varene fløy ut av hyllene og alle var fornøyde, ingen mer enn jeg 🙂

Og i august var bloggen og nettbutikken min klar, så utrolig gøy! Jeg har som mål å bli Norges ramsløkdronning, bare følg med!

Ramsløk høsting i Sandefjord

 

Så jeg var i syvende himmel, ting gikk helt på skinner. Mye jobb, men når du gjør det du liker….Ja du vet. Så kom julemessene, som startet i november. Nye oppturer og kjempehyggelige folk overalt.

Så i desember kom det et brev… Fra Jotun, Sandefjords stolthet og største arbeidsgiver. De som lager maling til hele verden, du husker vel reklamen. De ville ha huset vårt, aller nådigst, hvis det kunne passe…? Det var ikke huset de ville ha selvfølgelig, det var tomta. Vår og to andre naboers.  For å bygge et stort parkeringshus. Vi bor nemlig «vegg i vegg» med Jotun her i Sandefjord.

Aldri i verden! Her skal jeg bo, jeg elsker dette huset! Og hagen! Naturtomt på 2 mål med berg og en liten skog. Her er det bjørnebærbusker, store eiketrær, masse fugler. Et hakkespett par som kommer hver sommer. Jeg flytter aldri!

Naturtomt med store gamle trær, det kommer jeg til å savne.

 

Det var min første reaksjon og den sto jeg sto jeg steilt på. Helt til jeg fikk se arbeidstegningene; et monster i stål og betong i en høyde av 9 meter! Rett utenfor huset vårt. De hadde prøvd alle andre muligheter. Vi sjekket, det hadde de faktisk. Da tenkte jeg; da blir det jo stygt her, masse eksos, masse trafikk, ingen utsikt…

 

Det var en jævlig tung desember, jeg vekslet mellom sinne, fortvilelse og rent raseri. De skulle ødelegge mitt lille paradis. Men jeg har tatt til vettet, vi kan faktisk ikke bli boende med de utsiktene. Og det skal Jotun ha, de har vært imøtekommende og fintfølende. Både kjæresten og jeg føler at vi har blitt sett og hørt i prosessen. Og de har gitt oss en bra økonomisk kompensasjon, det skal ikke underslås. Likevel, hvis jeg kunne velge, var det å flytte herfra ikke det jeg ville valgt.

Men, da blir det altså flytting i 2017 og nytt kjøkken til produksjonen min, det er førsteprioritet. Så denne gangen kommer jeg til å velge med hodet mer enn med hjertet, som jeg gjorde sist. Da ble jeg forelsket ved første blikk. Nydelige huset vårt fra 1910, med 2,80 under taket!

 

De fantastiske høstfargene i hagen

 

Det er faktisk en trøst at huset skal rives, da slipper jeg å tenke på at noen andre bor i det. Så, vi som alle, får utfordringer som vi ikke kan forutse. Det som er viktig, er hvordan man klarer å ta dem. Og den eneste veien er opp folkens!

Godt nytt år!

2 Comments
 • Anne May
  Posted at 20:31h, 01 januar Svar

  Masse lykke til videre og en ny nøkkel til fremtiden????????????

  • Karin Østensen
   Posted at 09:50h, 02 januar Svar

   Tusen takk kjære vennen min 🙂

Post A Comment